Mijn ervaring

De adem is de brug tussen  lichaam en geest. Door weer beter te kunnen ademen krijg je meer lucht.

Uit eigen ervaring weet ik wat voor invloed de adem kan hebben op je leven.

Na vele opeenvolgende gebeurtenissen in mijn leven begon ik te hyperventileren. Het voelde alsof ik een hartkwaal had of iets anders en geen lucht meer kreeg. Twee jaar lang durfde ik de straat niet meer op en onder de mensen te zijn, bang flauw te vallen, te stikken, geen grip en zelfvertrouwen meer te hebben. Fysiek was er niets aan de hand volgens de artsen, maar ik kon dat niet ervaren en accepteren. 

Ik was 34 jaar, moeder van drie kinderen en besloot dat het zo niet langer kon. Ik zocht oplossingen, las boeken om me te bemoedigen waaronder ook yoga boeken die mij aanspraken.

Ik gaf me op voor een tweejarige yoga opleiding bij Saswitha. Dit was niet makkelijk voor me en met zweet en tranen heb ik de opleiding voltooid en kreeg ik het diploma met de aanmoediging van Saswitha zelf yogalessen te gaan geven. Vervolgens volgde ik nog een derde jaar yoga bij Jos Plenckers die Saswitha opvolgde.
In datzelfde jaar hoorde ik dat Jan van Dixhoorn, huisarts in Amersfoort, en Bram Balfoort, ademtherapeut verbonden aan het academisch ziekenhuis Utrecht, in hun praktijk veel te maken kregen met klachten zoals ik ze had. Zij gaven een cursus ademtherapie die ik heb gevolgd en afgerond met een bevoegdheid tot ademtherapeut.

Langzaam, beetje bij beetje, nam mijn zelfvertrouwen toe en kreeg ik meer lucht, meer yogalessen en mensen met ademproblemen die ik uit eigen ervaringen begreep en een handreiking kon geven.

Voor meer informatie klik hier